Oplevering WZC Kouterman

Afgelopen vrijdag hebben we weer een klepper mogen opleveren. Een rusthuis van Integro vzw met 87 kamers, 33 assistentiewoningen met op het gelijkvloers de ondersteunende diensten, een volledig uitgeruste grootkeuken, lokaal dienstencentrum voor OCMW Alken en een dagopvang. 

Het was de finale van een bijzonder aangename samenwerking met DBV-architecten uit Hasselt en bouwbedrijven Dethier en Democo en installatiefirma Imtech voor de technieken.  

En het resultaat mag er zijn! 

Een rusthuis uitgerust met betonkernactivering met een warmtepomp voor de verwarming en passieve koeling via de KWO. In de stookplaats staat ook nog een condenserende gasketel opgesteld voor de piekverbruiken in de winter alsook de productie van het sanitair warm water. 

Het uitgestrekte dak is ingenomen door de luchtgroepen, systeem D, met warmterecuperatie en verwarmings- en koelbatterijen voor voorverwarming en bijkomende koeling van de ventilatielucht. De overige dakoppervlakte is volgezet met 402 zonnepanelen of 140kWp en een grote omvormer voor de lokale productie van elektriciteit. 

Voor de bediening van de verschillende onderdelen is een KNX-installatie voorzien die de nodige automatiseringen biedt, zoals het besturen van de algemene verlichting, zonwering, etc. 

Het rusthuis zal een thuishaven worden deels voor de huidige bewoners van WZC Cecilia in Terkoest, aangevuld met nieuwe bewoners van Alken en omstreken. Dit zal een warme thuis worden wanneer het in september in gebruik genomen zal worden.
Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of opmerkingen over een (toekomstig) project. Neem contact met ons op en wij beantwoorden u binnen de 24 uur.

Contacteer Ons