Over IKP

IKP Engineering bvba

Over ikp

Op basis van de eerste gesprekken wordt een voorontwerpnota opgesteld die alle ontwerpkeuzes vastlegt en principes worden schetsmatig overhandigd. Deze voorontwerpnota is uitgebreid en omvat o.a. verwijzing naar de normen, voorschriften, specifieke eisen van de bouwheer waaraan de installaties moeten voldoen, het concept van de verschillende technieken met schetsplannen ter verduidelijking. Dit wordt aangevuld met een raming van de werken en alle bouwkundige consequenties voor de architect.

Het definitief ontwerp wordt volledig uitgewerkt na goedkeuring voorontwerp op technisch en administratief vlak, met een gedetailleerde meetstaat (leidingen in FH, kraanwerk en appendages per stuk, etc.) en lastenboek, aangevuld met ontwerpplannen, principeschema’s en blokschema’s.
​​​​​​​
De raming wordt tijdens het definitief ontwerp verder verfijnd en gedetailleerd. Wekelijks is er werfopvolging met afzonderlijke werfverslagen technieken met een interactieve tool (Aproplan) waarbij duidelijke locatiebepalingen en foto’s aan de opmerkingen toegevoegd worden.

over ons

Wat doet IKP?

Engineering & Consultancy op maat van de klant. IKP engineering is een studie- en adviesbureau met ervaring en expertise op het brede terrein van technische installaties of uitrustingen voor gebouwen:

HVAC installaties

Hernieuwbare energieconcepten

Building Information Modeling (BIM)

Sanitaire installaties

Elektrische installaties

Liften

Brandpreventie

Als studiebureau zitten wij graag als ontwerper mee aan tafel, zodat de architect een geïntegreerd ontwerp kan maken. Elk dossier wordt aan 1 projectingenieur toegewezen die de opdracht opvolgt van de eerste gesprekken tot aan de definitieve oplevering.

jong en dynamisch

Waarom IKP kiezen?

IKP is een jong en dynamisch studiebureau met hoog opgeleide burgerlijk ingenieurs.

IKP zorgt voor kwalitatieve dossiers: gedetailleerde meetstaten en goed getekende plannen. Hierdoor zijn er weinig verrassingen gedurende de uitvoering.

Gedurende alle projectfases, van de eerste contacten met de opdrachtgever tot en met de werfopvolging en de definitieve oplevering zal een vaste projectingenieur (burgerlijk ingenieur) worden toegewezen: 1 aanspreekpunt.
Doordat er intern wekelijks overlegmomenten zijn omtrent projecten en hun inhoud, is elke projectingenieur op de hoogte van alle dossiers. Dit geeft als voordeel naar de bouwheer dat er altijd een back-up (die van het dossier op de hoogte is) beschikbaar is. Dit intern overleg zorgt ook voor andere invalshoeken en optimalisatie van de studie.
​​​​​​​
Op regelmatige basis volgen alle medewerkers bijkomende opleidingen.

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of opmerkingen over een (toekomstig) project. Neem contact met ons op en wij beantwoorden u binnen de 24 uur.

Contacteer Ons