Hydraulische optimalisatie

IKP Engineering bvba

Hydraulische optimalisatie

Diensten

Hydraulische optimalisatie

Meer comfort met minder energieverbruik gerealiseerd door hydraulische optimalisatie. Uiteraard klinkt dit logisch, maar dit is niet altijd evident te realiseren. Met een doorgedreven engineering kan men dit wel realiseren. Men moet enkel over de juiste software tools beschikken.

IKP engineering gebruikt hiervoor Hysopt om grote installaties te modelleren en te valideren. Door deze software van in het begin van het ontwerp te gebruiken is er een wetenschappelijk onderbouwde keuze voor een concept. Dit vermijdt bovendien discussies met de aannemer op de werf in het genre van ”hier plaatsen wij altijd een pomp, want anders werkt het niet.” Ook de installateur heeft er voordeel bij. Vanuit de software wordt er een complete componentenlijst gegenereerd met alle instelwaardes. Dit levert een enorme tijdsbesparing op bij het inregelen van de installatie voor hem. De periode van “trial and error” is verleden tijd.

Bestaande installatie?

Voor een bestaande installatie is het zeker interessant om deze eens hydraulisch te laten doorrekenen. Door diverse kleine aanpassingen o.a. vervangen van pompen, opnieuw instellen van regelkranen kan er al heel veel energie gespaard worden. Als je van plan bent om je verwarmingsketel te vervangen is het zeker aan te bevelen om de hele installatie eens te laten doorrekenen. Zo kan je in totaal tussen de 30 en 70% energie besparen.

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of opmerkingen over een (toekomstig) project. Neem contact met ons op en wij beantwoorden u binnen de 24 uur.

Contacteer Ons