Studie Technieken

IKP Engineering bvba

Studie Technieken

HVAC

Oftewel heating, ventilation en airconditioning is de verzamelnaam voor de klimatisering en het comfort binnen je gebouw. Hier is het belangrijk om de installaties zo correct mogelijk te dimensioneren, aan de hand van berekeningen volgens de geldende normen of dmv een dynamische gebouwsimulatie. Elke gebruiker heeft zijn wensen en die moeten correct omgezet worden en een installatie die bvb snel moet reageren bij jeugdlokalen of die traag en zeer energie-efficiënt kan werken igv een woon-zorgcentrum. Bij alle keuzes wordt rekening gehouden met het comfort van de gebruiker, maar ook met het beschikbare budget van de bouwheer en de verbruikskost na ingebruikname.

Stookplaatsen: ketel / warmtepomp

Radiatoren / vloerverwarming

Luchtgroepen / kanalen

Koeling

Regeling

SAN

Oftewel sanitaire installaties is meer dan enkel de toiletten en wastafels. Hierin trachten we ook duurzaam te zijn door de integratie van regenwaterrecuperatie. Berekeningen van waterverzachting, uitwerken van warm water circuits conform legionella-wetgeving, Voorzien van brandblusinstallaties en sprinklers.

Sanitaire installaties

Warm water bereiding

Regenwaterrecuperatie

Waterverzachting

Brandblusinstallaties

Elektriciteit

Sterkstroom

Zwakstroom – databekabeling

Middenspanningscabine

Verlichting

Noodverlichting

Branddetectie

Zonnepanelen

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of opmerkingen over een (toekomstig) project. Neem contact met ons op en wij beantwoorden u binnen de 24 uur.

Contacteer Ons