Oplevering dagopvang en assistentiewoningen 'De Visserij' in Diepenbeek

In Diepenbeek ligt het woonzorgcentrum 'De Visserij' omgeven door rust en natuur. De oude verbinding tussen het rusthuis en voormalig kasteel werd afgebroken. Het kasteel krijgt op die manier zijn charme terug als losstaande entiteit. 

De vrijgekomen ruimte maakt plaats voor een dagverzorgingscentrum en een blok van 20 assistentiewoningen, verdeeld over 3 verdiepingen.

Het ontwerp was van architectengroep PSK uit Sint-Truiden en wij stonden in voor de HVAC en sanitaire installaties.  

De bestaande stookplaats bevindt zich in de kelder. De warmteproductie bestaat uit een cascade van 2 ketels van ca. 340kW. De gemeenschappelijke ruimtes zijn voorzien van vloerverwarming, de individuele woningen van radiatoren. De verschillende zone's worden via een decentrale module voorzien van sanitair warmwater en verwarming. 

De verluchting gebeurt via twee compacte luchtgroepen op  het dak. Beide groepen zijn voorzien van een warmtewiel en een eigen regeling. De luchtgroep van het DVC zal gestuurd worden met een Co2 meting en is tevens uitgerust met een koelbatterij, gekoppeld aan een lucht-water warmtepomp. 

Met dank aan een vlotte samenwerking met het gemeentebestuur van Diepenbeek, directie van het woonzorgcentrum, de architect en het uitvoerend team, met Hermans & Co als hoofdaannemer en Moors bvba als onderaannemer HVAC en sanitair. 

De bewoners zullen zich hier meteen thuis voelen in deze oase van rust. Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of opmerkingen over een (toekomstig) project. Neem contact met ons op en wij beantwoorden u binnen de 24 uur.

Contacteer Ons