Plaatsing betonkernactivering in WZC Kouterman



Een mooie luchtfoto van de plaatsing van leidingen voor de betonkernactivering op de predallen net voor de opstort van de beton in WZC Kouterman. Deze foto zal bovendien ook geïmporteerd worden in het BIM model van het rusthuis. Zo kan er eenvoudig nagekeken worden waar leidingen liggen indien er ooit nog een doorboring dient te gebeuren.

Wat is betonkernactivering?

Betonkernactivering is een systeem van verwarming op zeer lage temperatuur en koeling op hoge temperatuur. Je kan het vergelijken met een systeem van vloerverwarming met het grote verschil dat de leidingen nu in de betonplaten worden gelegd waardoor er optimaal gebruik gemaakt wordt van de inertie van het gebouw. De betonmassa van het gebouw wordt gedurende het hele jaar op een constante temperatuur gehouden. Dit zorgt voor een aangename constante temperatuur het hele jaar door.



Wens je meer informatie over deze Case Study?

IKP engineering is een studie- en adviesbureau met ervaring en expertise op het brede terrein van technische installaties of uitrustingen voor gebouwen. Engineering & Consultancy op maat van de klant.

Contacteer ons

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of opmerkingen over een (toekomstig) project. Neem contact met ons op en wij beantwoorden u binnen de 24 uur.

Contacteer Ons